NIEUWS 2001  |  NIEUWS 2000  NIEUWS 1999  |  ARCHIEF; RHWW in het NIEUWS

1 december 2002;
Inzet naar een vermiste man (55) in de bosrijke omgeving van Arnhem.

Een inzetteam van de RHWW bestaande uit 14 reddinghonden en in totaal 21 personen heeft gedurende de gehele dag gezocht naar de vermiste man. In het glooiende, bosrijke en waterrijke gebied werden drie groepen geformeerd die het gebied hebben doorzocht. Die dag heeft de zoektocht niet geleid tot het vinden van de man. 
Inmiddels is het lichaam van de man gevonden buiten het zoekgebied in de bebouwde kom.


Opbouw van de  Centrale Post


De neuzen dezelfde kant op!

 

31 oktober 2002;
Inzet naar een vermiste man (77) in de Oude IJssel bij Doetinchem.

De RHWW is ingezet met 4 honden en 4 reddingshondengeleiders bij het zoeken naar een man die, samen met een andere man, te water was geraakt nadat het bootje waarin zij zaten was omgeslagen. Een van de mannen kon eigenhandig aan de wal komen. De ander heeft zichzelf niet kunnen redden. Politie en Brandweer uit Doetinchem en duikteams van de korpsen Doetinchem en Zutphen samen met de RHWW hebben in goede samenwerking gezocht. Nadat de honden verwijzingen gaven hebben duikers verder gezocht. Door het invallen van de duisternis kon men onder water het slachtoffer nog niet vinden. De volgende dag is verder gezocht, ook door honden van de Politie. Ook deze honden hebben verwezen. Later is door dreggen het slachtoffer gevonden nabij de plaats waar de honden aangaven.

KLIK HIER voor een artikel uit De Gelderlander.

KLIK HIER voor foto's van Lokaalplus over deze inzet. 

 

20 oktober 2002;
3-jarig Duits meisje levend gevonden tijdens grote zoekactie in Noord-Limburg.

 

In de omgeving van Meerlo (bij Venray) nabij een camping  is tijdens een groots opgezette zoekactie, in een bosrijke omgeving, het 3-jarig Duitse meisje levend teruggevonden.
Het meisje was al 24 uur vermist en heeft de koude nacht doorgemaakt in de open lucht.
Via LISAR kwam de hulpvraag zondagochtend tijdens de training bij de RHWW binnen. Nadat het ondersteuningsteam van de RHWW ook werd opgeroepen, waaronder de boot, is de groep met in totaal 18 personen en 14 reddingshonden naar Meerlo vertrokken. Campinggasten hadden de avond ervoor ook al gezocht. De Brandweer, ME
-pelotons en Apache helikopters waren al volop in actie. In de middag werd het meisje door een politiehond gevonden in een gebied welke door een hondengeleider op dat moment werd doorzocht.

De groep van de RHWW nadat het meisje werd teruggevonden
KLIK HIER voor een artikel uit De Telegraaf van 21 oktober.  

KLIK HIER voor een artikel uit het Algemeen Dagblad van 21 oktober.  

KLIK HIER voor een artikel uit het Limburgs Dagblad van 21 oktober.

Interview politiehondengeleider; KLIK op video (ISDN)

 

4 oktober 2002;
RHWW start actie naar bedrijfsleven middels een sponsorbrief.

Op 4 oktober (Dierendag) worden vele brieven verzonden naar het bedrijfsleven. Deze brieven bevatten informatie over het doel van deze actie en gaan tevens gepaard met een "reddingsboei". Het doel is de interesse van de bedrijven te wekken om een bijdrage te leveren aan de grote wens van de Stichting RHWW voor een eigen gebouw. 
Zonder externe hulp is dit niet mogelijk daar de overheid ons tot nu toe in de steek laat.

De Telegraaf besteed op een later tijdstip bijzondere aandacht aan de RHWW middels een artikel in de krant. (Door onvoorziene omstandigheden, o.a. het overlijden van Prins Claus, is dit artikel niet geplaatst op de dag welke in de mailing naar het bedrijfsleven werd vermeld). 

KLIK HIER voor een artikel uit De Telegraaf van 12 juli.

KLIK HIER voor een artikel uit De Gelderlander van 23 september.

 

10 september 2002; 
 In Memoriam, Jos Vercoulen.

 


In Memoriam


Geschrokken ontvingen wij dinsdag  10 september het bericht van het  plotseling overlijden van ons erelid

Jos Vercoulen.

Jos stond altijd voor de reddingshondenclub klaar  en heeft dan ook bijgedragen aan de realisering van wat R.H.W.W. nu is.
Wij willen langs deze weg zijn vrouw en kinderen sterkte wensen met de verwerking van dit grote verlies

Bestuur en aangeslotenen

 

 

17 augustus 2002;
Inzet naar een vermiste man (46) op de Rhederlaag.

De RHWW is ingezet om op de Rhederlaag te zoeken naar een man die na het zwemmen vermist werd.
Beide ingezette reddingshonden hebben los van elkaar de plaats verwezen waar zich onder water een lichaam moest bevinden. Die dag kon het lichaam nog niet worden geborgen. De dag erop hebben in alle vroegte ook twee politiehonden dezelfde plaats verwezen. In de loop van de dag kon het lichaam worden geborgen door duikers van brandweer Arnhem.

KLIK HIER voor 38 foto's over deze inzet. (foto's Henk Vlasblom / www.lokaalplus.nl

 

11 augustus 2002;
Inzet naar een vermiste man in Zeewolde.

Op verzoek is de RHWW ingezet vanwege een, sinds 7 augustus, vermiste Armeense man (34) uit Syrië.
Een inzetgroep van 13 personen en 6 reddingshonden heeft het dichte bosgebied rondom het asielzoekerscentrum in Zeewolde afgezocht naar de vermiste man. De zoektocht van zondag heeft niet geleid tot het vinden van de man.
12 augustus is het lichaam van de man buiten het zoekgebied wat door de RHWW is afgezocht, bij een gemaal, gevonden.

 

9 augustus 2002;
Actie Westervoortse  winkeliersvereniging van start.

De Burgemeester van Westervoort en de Wethouder van Economische zaken hebben door een 'klinkende munt'  in een collectebus te deponeren, de actie van de Westervoortse winkeliersvereniging De Wyborg officieel gestart.

Volgt u dit voorbeeld ook?
Koop bij deze sympathieke winkeliers in Westervoort en deponeer een bedrag in de daar aanwezige collecte bussen!!
De actie, een initiatief van de winkeliersvereniging De Wyborg, is ten bate van de Stichting RHWW voor de aanschaf van een eigen gebouw.

Vrijdag 16 augustus (17.00-22.00) is de RHWW op het winkelcentum aanwezig met een stand en uiteraard met de Reddingshonden. U kunt dan bij onze stand terecht voor vragen, informatie en uiteraard een donatie deponeren in de collectebus. Ook kunt U ter plaatse donateur worden.

KLIK HIER voor het artikel uit De Gelderlander

 

19 juli 2002;
Westervoortse winkeliersvereniging start actie voor de RHWW.

De winkeliers van Westervoort komen op de bres voor de RHWW. De winkeliersvereniging start een actie om de komende tijd geld in te zamelen. Bezoek daarom zeker in augustus de Braderie in Westervoort. Er is inmiddels bij de gemeente een vergunning aangevraagd om collectebussen te plaatsen, wij hopen dat de gemeente daaraan wel haar medewerking wil verlenen.

De RHWW is blij verrast met deze sympathieke actie van de winkeliers in Westervoort. Wij hopen op een doorslaand succes!

KLIK HIER voor het artikel uit De Gelderlander, editie Liemers

 

13 en 16 juli 2002;
In De Telegraaf van 13 juli stond een pagina groot artikel over de RHWW.
Ook SBS-6, het "Hart van Nederland" heeft op 16 juli aandacht besteedt aan onze hulproep.

 

Zaterdag 13 juli stond in De Telegraaf een artikel over het feit dat de RHWW niet voor een subsidie in aanmerking komt. Daarop volgden vele verontwaardigde reacties, mailtjes, gastenboekberichten en telefoontjes. Al die reacties hebben ons erg goed gedaan. 
Als gevolg van dit artikel zond SBS-6 op 16 juli in het "Hart van Nederland" een reportage uit waarbij de Gemeente Westervoort onder andere om een reactie werd gevraagd. De gemeente hield echter voet bij stuk. De RHWW werkt gemeentegrens overschrijdend en kunnen daardoor niet voor subsidie in aanmerking komen. Terwijl juist Binnenlanse zaken de RHWW naar de gemeente Westervoort verwijst! 

Subsidie of een andere vorm van financiële ondersteuning is noodzakelijk om een onderkomen te bemachtigen met als doel de kwaliteit van onze hulpverlening te kunnen blijven waarborgen.

Foto Wim Hofland, Dagblad De Telegraaf.

Uiteraard werkt ons donateursformulier naar behoren, wilt U daar ook gebruik van maken?

KLIK HIER voor het artikel uit De Telegraaf

 

17 en 26 juni 2002;
Lichaam vermiste Hilversummer door de RHWW gevonden.

Op beide dagen is op verzoek van TROS VERMIST gezocht naar een 30 jarige man, die al sinds de pinksterdagen vermist was. Op 17 juni is door 10 reddingshonden en 18 leden van de RHWW een groot natuurgebied aan de oostkant van Hilversum afgezocht. Op die tropische dag werd tot 19.30 uur doorgezocht. In dat gebied werden geen verwijzingen van de honden verkregen. Wel trokken een tweetal honden richting hek naar een aangrenzend natuurgebied welke voor publiek niet toegankelijk is. Afhankelijk van tips die tijdens het TV programma van TROS VERMIST binnen zouden komen werd besloten dat natuurgebied op een later tijdstip te doorzoeken. Aangezien er geen bruikbare tips binnenkwamen werd op 26 juni dat aangrenzende natuurgebied doorzocht. Nu werden 8 reddingshonden en 12 leden van de RHWW ingezet. Aan het einde van de ochtend op 26 juni vonden de reddingshonden het lichaam van de vermiste man.
Wij wensen de nabestaanden en vrienden van Jeroen veel sterkte toe.

KLIK HIER voor informatie op de site van TROS VERMIST

 

27 mei 2002;
De RHWW zoekt een stukje grond met een gebouw.

Op 27 mei is een eerste bericht in De Gelderlander verschenen over de 'zoektocht' naar een stukje grond waarop een gebouw staat of gezet kan worden. Al een lange tijd is dit een grote wens van de RHWW. Daarnaast is het een noodzaak om goed te blijven functioneren. Tot op heden heeft deze zoektocht nog geen concreet resultaat opgeleverd. Ook is door Radio Gelderland de Voorzitter geïnterviewd vanwege dit krantenbericht. 

KLIK HIER voor berichten uit De Gelderlander.

 

26 mei 2002;
Zoekactie op het Markermeer.

Op verzoek heeft de RHWW deelgenomen aan een zoekactie op het Markermeer. Tijdens ruw weer was een man op een schip overboord geslagen. Ook andere hulpinstanties waren al naar de drenkeling aan het zoeken.
Een inzetteam van 4 personen en drie reddingshonden zijn vanaf 18.00 tot 21.15 uur aan het zoeken geweest. De honden zochten vanaf de boot ongeveer 1 kilometer uit de kust op het Markermeer. De drie honden hebben op het water nagenoeg op dezelfde plaats verwezen. Door de invallende duisternis konden duikers niet onder water de aangegeven plaats verder afzoeken. De volgende dagen hebben o.a. duikers en andere instanties verder het water afgezocht maar de drenkeling niet kunnen vinden.
Op zondag 2 juni is door een helikopter van de KLPD de drenkeling gevonden.

KLIK HIER voor berichten uit het Noordhollands Dagblad.  

 

18 mei 2002;
Vermiste vrouw (40), door snelle inzet, levend gevonden.

Op verzoek van de Politie in Zevenaar is er een inzet geweest in de directe omgeving van Giesbeek. Er werd gezocht naar een vrouw die de avond daarvoor vermist was geraakt. Omstreeks 9.10 uur in de ochtend kwam de melding bij de RHWW binnen en werd de inzetgroep per semafoon opgepiept. Binnen een uur na de melding (voor 10.00 uur) werd de vrouw, zwaar onderkoeld, door één van de reddingshonden gevonden. Na afloop werd op het Politiebureau door alle deelnemers de inzet geëvalueerd, allen hadden veel waardering voor de goede en vooral snelle samenwerking tussen Politie en RHWW. Aan de inzet van de RHWW werkten ter plaatse 4 reddingshonden mee en 5 leden. Andere reddingshondenteams die nog onderweg waren konden worden afgebeld.

Het was voor de RHWW de eerste keer dat bij een vermissingszaak de vermiste door de reddingshonden levend werd teruggevonden.  

KLIK HIER voor een bericht uit De Gelderlander.  

 

april 2002;
Vermiste man in Frankrijk geborgen. 

In Frankrijk is de vermiste gevonden in het ravijn bij Die (Drôme), waar de RHWW in oktober 2001 een zoektocht hield. Aanwijzingen van de reddingshonden wezen toen al in de richting van het ravijn. Het bleek toen niet mogelijk het gehele ravijn te doorzoeken vanwege de ontoegankelijkheid op dat moment. Op de pagina "NIEUWS 2001" kan een bericht van die zoektocht worden gelezen.

 

2 maart 2002;
Nieuwe buitenkleding voor de RHWW.

Hütter Veiligheid B.V uit Hoofddorp en al meerdere jaren sponsor van de RHWW heeft op de 12½ jarig jubileumavond de RHWW verrast door opnieuw een kledingpakket te schenken.
De oranje kleding met reflectiestrepen bestaat uit een buitenjas en een broek die zowel s'zomers als s'winters gedragen kan worden vanwege een uitritsbare voering. Daarnaast is deze kleding opgewassen tegen regen en wind, heel praktisch in Nederland!
Op de foto, een 4-tal leden van de RHWW, tijdens een demonstratie op 10 maart.

 

16 en 21  februari 2002;
Grootscheepse gezamenlijke inzet naar een vermiste man (61) in Ravel bij Turnhout (België).

Er moest 16 februari worden gezocht naar een man die op 11 februari vermist was geraakt. Op verzoek van LISAR heeft de RHWW deelgenomen aan deze groots aangepakte inzet. Deelnemers waren de Belgische Brandweer, de Politie en de boswachterij. Een vijftal reddingshondengroepen waren vertegenwoordigd; LISAR, KAPPA, RHWZ, RHH en de RHWW. Ook waren meer dan 100 personen aanwezig die te voet gedeelten zouden doorzoeken. Het natuurgebied wat doorzocht moest worden was zeer groot en bestond uit begroeid half open grasland, bossen en vennen. In totaal werden 26 reddingshonden ingezet. De deelname van de RHWW bestond uit 7 reddingshonden met geleiders en 2 personen van het ondersteuningsteam. De inzet heeft nog geen direct resultaat opgeleverd, de man is nog steeds vermist. Men heeft deze samenwerking met alle disciplines als zeer positief ervaren. De organisatie en verzorging van deze grote groep (> 160 personen) was prima geregeld.
Op 21 februari werd opnieuw met meerdere groepen gezocht naar de vermiste in een ander gebied, ook die dag heeft geen direct resultaat opgeleverd.
Tot op heden is er nog steeds geen spoor van de vermiste man.

 

31 januari 2002;
Reddingshonden van de RHWW bij het TV programma " Alle dieren tellen mee".

Naar aanleiding van de zoekactie in Thailand is aan de RHWW gevraagd met een aantal reddingshonden deel te nemen aan het AVRO - TV programma "Alle dieren tellen mee". Daarnaast was er een interview en werden beelden getoond van de zoekacties in Thailand en van vorig jaar in Portugal. Ook waren er eigen opnamen te zien van vlakte en puin trainingen. 

 

27 en 28 januari 2002; 
Inzet naar een drenkeling in de Berkel bij Eibergen (Rekken).

Op verzoek van de brandweer werden onze reddingshonden ingezet bij een verdrinkingsgeval in de Berkel bij Eibergen. Zondag werden in de namiddag 5 honden ingezet. Eerst werd de oever afgezocht, daarna werden vier honden een voor een op de boot gezet om op het water af te zoeken. De honden verwezen allen op dezelfde plaats. Vanwege de invallende duisternis en de stroming van het water kon er nog niet worden geborgen. De volgende dag werd ook nog door de honden op dezelfde plaats verwezen. Inmiddels was de stroming nog meer geworden waardoor het bergen uitgesteld moest worden tot de stroming in de Berkel minder zou worden.

Het slachtoffer is door de sterke stroming afgedreven tot bijna 3 km voor Lochem en daar op 13 februari geborgen.

KLIK HIER voor  beelden van de watermassa bij de stuw.


Op 2 april 2002 heeft Gea afscheid moeten nemen van haar Golden Retriever  Kevin. Zoals Gea aangaf heeft zij 13 gouden jaren met Kevin gehad. Kevin heeft tot z'n eind kunnen werken en deed dat voortreffelijk. 
Op de bovenstaande foto is Kevin met Gea in actie tijdens zijn laatste waterinzet.

KLIK HIER voor een verslag van Brandweer Zutphen over deze gezamenlijke inzet.
 

18 t/m 25 Januari 2002;
Inzet in Thailand (Ko Samet) naar een vermiste Nederlandse man.

KLIK HIER voor het fotoalbum van de zoektocht.  

KLIK HIER voor informatie op de site van TROS VERMIST.

KLIK HIER voor berichten uit de Nederlandse dagbladen.

KLIK HIER voor berichten uit de Thaise krant Bangkok Post.

KLIK HIER voor de poster "Anthony; Missing in Thailand"

KLIK HIER voor een verslag uit Hondensport & Sporthonden

 

Vrijdagavond 18 januari vertrok een inzetteam van de RHWW naar Thailand. Het team bestond uit vijf reddingshonden en in totaal acht vrijwilligers. Ook ging een verslaggever en een camaraman van VERMIST mee. twee van de vijf honden maakten hun vliegdoop mee. Er moest worden gezocht naar Anthony Zunnebeld uit Zwolle, die op het vakantie eiland Ko Samet sinds 5 januari in verwarde toestand vermist was geraakt.

Zaterdag 19 januari kwamen de acht vrijwilligers en vijf reddingshonden aan in Bangkok waar zij werden opgewacht door medewerkers van de ambassade. Deze hebben de doorkomst bij de douane begeleid, het vervoer van de groep verzorgd en voor een politie-escorte gezorgd die hen naar de patrouilleboot van de Thaise marine begeleidde die de groep naar Ko Samet bracht. De groep werd ondersteund door twee Nederlandse politiefunctionarissen van de ambassade. Zij zouden de gehele week aanwezig blijven om ondersteuning te geven. Na op het eiland te zijn gearriveerd is er door de groep een verkenning van het zoekgebied uitgevoerd en een zoekplan gemaakt. 

20 t/m 24 januari;  Eerst hebben de honden het terrein afgezocht waar Anthony voor het laatst gezien zou zijn. Dit is in de richting van de berg met het Boedhabeeld. Ook is bij het water gekeken hoe de stroming was en werd een zoekplan gemaakt om op het water de kustlijn af te zoeken. Er zouden duikers worden ingezet als er aanwijzingen kwamen van de honden op het water. Er werd gewerkt met twee zoekteams om het eiland af te zoeken. Een groot gedeelte van het eiland is bergachtig en een gedeelte is dicht begroeid en zwaar mede door de temperaturen van 39° celsius en een luchtvochtigheid van boven de 90%. Er werd s'morgens vroeg gestart en gezocht tot ongeveer 12.00 uur en vanaf 14.00 uur. Om 18.00 uur was het al donker op het eiland. Er was een prima medewerking van de National park officers de Thaise politie en andere instanties. Ook was er zeer veel aandacht van de Thaise dagbladen en heeft ook de Thaise televisie een rapportage gemaakt en deze uitgezonden, maar dit heeft niet veel tips opgeleverd. Vanwege tips op het eiland is ook nog op een avond een zoektocht gehouden aan de Noordzijde van het eiland daar waar de tempel is. Ook dit leverde niets op. Nadat het eiland op systematische wijze was doorzocht en er geen verwijzingen van de honden waren geweest, is in overleg besloten de donderdag te vertrekken. Na een persconferentie in de havenplaats Ban Phe met de Thaise autoriteiten, de twee vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade en de RHWW, loofde de familie een beloning uit voor de tip die naar Anthony zou leiden. De Thaise media zou hieraan de nodige aandacht schenken en de Thaise autoriteiten beloofden ekstra aandacht aan deze vermissingszaak te besteden.

vrijdag 25 januari; Na een goed verlopen vlucht van ruim 12 uur van Bangkok naar Amsterdam werd de inzetgroep, een hele ervaring rijker, op schiphol opgewacht door familie vrienden en kennissen.

Tot op heden is de vermiste man nog niet gevonden.

KLIK HIER voor meer algemene info over Thailand.

 


Page published by

Updated: 05-dec-2002.
Home RHWW