2011 | 2010|2009|2008|2007|2006|2005|2004|2003|2002|2001|2000|1999|ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

30 juni 2013;
Grootschalige zoekactie naar vermiste vrouw (77) omgeving Delft.

Op 30 juni werd een grootschalige zoekactie uitgevoerd in Delft naar een vrouw van 77 jaar.
Op verzoek van de Politie Leiden Zuid en landelijk bureau vermiste personen heeft de RHWW een verzoek ontvangen om te assisteren bij een verontrustende vermissingszaak van een vrouw uit Delft die sinds 22 april wordt vermist.
Hierop heeft de RHWW direct de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties benaderd.
De leden van de inzetgroepen zijn hierop per SMS opgeroepen om op een parkeerplaats nabij het zoekgebied te verzamelen.
Na een briefing door de recherche die belast is met deze vermissing werd onder andere gezocht in het natuurgebied ten noorden van de Ikea.
In totaal zijn 54 reddingshonden, 73 personen ingezet.
De RHWW heeft 24 reddingshonden en 30 vrijwilligers ingezet.
Aan de zoekactie deden de volgende reddingshonden groepen mee: RHWW, Reddingshonden NU, RWO, VRT, Vlaamse reddingshonden, Delta reddingshonden, Oger zoekhonden, RHH en RHWZ.

Tijdens deze zoekactie werd de vermiste helaas niet gevonden.
 


3 juni 2013;
Zoekactie naar vermiste man (57) in Schoorl (NH).

Op verzoek van de Politie en in samenwerking met het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de Landelijke Unit is een beroep gedaan op de RHWW.
Er werd een zoekactie gestart naar een sinds 2 juni vermiste man uit Schoorl. De RHWW heeft in de middag van 3 juni een inzetgroep van 15 reddingshonden en 20 vrijwilligers gealarmeerd om naar het zoekgebied in Schoorl te gaan.
Kort na deze melding ontvingen wij het bericht dat de man die middag in het duingebied levend is aangetroffen. Hij is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De politie had een Burgernet bericht uitgedaan en o.a. een politiehelikopter ingezet.
De Inzetgroep van de RHWW hoefde daardoor niet richting Schoorl te vertrekken.
 


29 mei 2013;
Spoedinzet naar vermiste vrouw (78) in Ede.

Op verzoek van de politie in Ede is de RHWW in de loop van de middag gevraagd te helpen bij de vermissing van de vermiste vrouw.
De RHWW is direct met een inzetgroep van 15 reddingshonden en 18 vrijwilligers naar de zoekplaats in Ede vertrokken. Ook had de politie al een Burgernet actie gestart. Toen de inzetgroep van de RHWW ter plaatse kwam bleek dat de vrouw net levend was aangetroffen in een plaatselijke supermarkt. Zij was sinds die ochtend vermist.
 


20 mei 2013;
Lichamen vermiste broertjes gevonden.

Op 19 mei 2013 zijn de lichamen van de vermiste Ruben (9) en Julian (7) aangetroffen.
Een voorbijganger die iets in een sloot zag liggen, en dat niet vertrouwde, heeft direct de politie gewaarschuwd. Hierop heeft de politie de lichamen aangetroffen in de buurt van het plaatsje Cothen.
Er is hierdoor een einde gekomen aan de zeer grote onzekerheid van de familie en allen die betrokken zijn geweest bij deze vermissing.

Deze vermissingszaak heeft zeer velen ertoe gebracht mee te helpen.
De sociale media is bij de vermissing van de twee broertjes op grote schaal gebruikt. Naast vele medewerkers van de politieorganisatie zijn ook anderen ingezet bij deze zoektocht zoals deskundigen van defensie. Daarnaast zijn honderden burgervrijwilligers aan het zoeken geweest in de afgelopen periode. Heel het land leefde mee en er is gezocht in Duitsland en België.
Door het vinden van de twee lichamen kwam er een gruwelijk en abrupt einde aan de vermissing van de twee broertjes.

De St. Reddingshonden RHWW wenst alle familieleden, vriendjes, klasgenootjes en kennissen heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verschrikkelijke nieuws.
 

15 mei 2013;
Vermissing twee broertjes uit Vleuten.

Sinds de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Vleuten bekend is geworden heeft de RHWW direct contact met de politie.
Daarin zijn alle mogelijkheden besproken om reddingshonden in te zetten bij deze inmiddels dramatische vermissingszaak.
Het is noodzakelijk een zoekgebied of meerdere zoekgebieden te hebben om gericht naar de broertjes te kunnen zoeken met reddingshonden.
Een zoekgebied ontstaat door aanwijzingen dat een vermiste persoon zich in dat gebied bevindt.
Het doorzoeken van gebieden zonder aanwijzingen is op dit moment nog geen optie voor het onderzoeksteam.
De mogelijkheid van een grootschalige inzet met tientallen reddingshonden en vrijwilligers van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties is ook besproken en bekend bij de politie.

Wij begrijpen dat er vragen zijn waarom er bij het zoeken door vrijwilligers van het burgerinitiatief nog geen reddingshonden zijn ingezet.

De RHWW en Samenwerkende Reddingshonden Organisaties opereren onder verantwoordelijkheid van de Landelijke Eenheid van de politie.
Op het moment dat het onderzoeksteam gebruik wil maken van onze mogelijkheden, zijn wij 24/7 direct inzetbaar.

Namens de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties.
 


9 en 12 maart 2013;
Succesvolle zoekactie naar vermiste man (38) omgeving Heumen.

Op verzoek van de politie Gelderland-Zuid heeft de RHWW op 9 maart gezocht naar de sinds 17 februari 2013 vermiste man uit Heumen/Nijmegen.
De RHWW heeft 18 reddingshonden en 23 vrijwilligers ingezet.
Er is gezocht op het water en er zijn bospercelen afgezocht, de bospercelen waren door de grote hoeveelheid bramenstruiken lastig af te zoeken. Die dag werd de vermiste niet aangetroffen.
Wel was er op een bepaalde plaats zeer grote interesse van de honden. Die zoekdag is op het water gebruik gemaakt van een Sonar die in bezit is van de RHWW.

Na bestudering van de sonarbeelden en de gelopen en gevaren tracks die met de GPS-en worden vastgelegd is besloten een bepaald deel op 12 maart nogmaals te doorzoeken.

Op 12 maart werden 2 honden ingezet op de boot en in totaal waren er die dag 5 vrijwilligers aanwezig. Daaronder was een sonarspecialist van Admarel. Ook was de politie aanwezig.
Omstreeks 15:30 uur werd het lichaam door de inzet van de RHWW in het water van het Maas-Waalkanaal bij Heumen aangetroffen.

De vrijwilligers van de RHWW wensen de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


19 februari 2013;
Uitslaande brand met gewonde direct naast het gebouw van de RHWW.

Aan het begin van de avond van 19 februari 2013 is er een uitslaande brand uitgebroken bij de buren van de RHWW.
Het betrof het deel van het pand van visvereniging De Graskarper. Daarbij is iemand gewond geraakt, mogelijk door inademing van rook. De visvereniging was voorbereidingen aan het treffen voor een bijeenkomst diezelfde avond.
Het gebouw van de RHWW heeft rook en roetschade opgelopen.
De RHWW werd gealarmeerd door het afgaan van de automatische brandmelding die in het gebouw aanwezig is. Op dat moment was er van de RHWW niemand in het gebouw aanwezig.

KLIK hier voor informatie van Omroep Gelderland.

 

10 januari 2013;
Zoekactie naar vermiste man uit Nijmegen.

Op verzoek van de politie Gelderland Midden en het landelijk bureau vermiste personen van het KLPD heeft de RHWW 10 januari 2013 gezocht naar de sinds 5 december 2012 vermiste man.
Er is door getuigen gezien dat de man het water is ingegaan. Hierop heeft de politie grootschalig gezocht maar er is niets gevonden.
De RHWW heeft met 4 vrijwilligers en 5 reddingshonden een deel van het Maas-Waalkanaal op het water afgezocht. Alle honden hebben op het water, los van elkaar, verwezen. Op die zoekdag heeft men het lichaam niet kunnen vinden.
De volgende dag is het lichaam aangetroffen bij een sluis in de directe omgeving van het zoekgebied.

De RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.
 

6 januari 2013;
Zoekactie naar vermiste vrouw (36) omgeving Warmond.

Op verzoek van de familie van de vermiste vrouw is aan de RHWW verzocht te helpen bij deze vermissingszaak. In overleg met politie Holland Midden en het landelijk bureau vermiste personen van het KLPD is het zoekgebied afgestemd. De vrouw was vermist sinds 28 december 2012.
De RHWW heeft 16 vrijwilligers en 14 reddingshonden ingezet. Het zoekgebied betrof weilanden en sloten. Door de politie was er al uitvoerig en grootscheeps gezocht o.a. met sonar, honden en er is gedregd , ook werden duikers van de marine ingezet.
Er is die dag door de RHWW niets aangetroffen in het doorzochte gebied.

Op 10 januari kwam de mededeling dat het lichaam van de vermiste vrouw in een ander gebied is aangetroffen door een vogelaar. De vindplaats van het lichaam was ongeveer 300-400 meter van het zoekgebied die door de RHWW is doorzocht.

De RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.
 


31 december 2012;
Zoekactie naar vermiste vrouw (73) uit een verzorgingstehuis in Arnhem.

Op verzoek van de politie Gelderland Midden heeft de RHWW gezocht naar deze vermiste vrouw.
Er is gezocht in de directe omgeving in groenstroken en parken. In totaal heeft de RHWW, 6 vrijwilligers en 6 reddingshonden ingezet.
Uiteindelijk is de vrouw gevonden naar aanleiding van de videobeelden die bij de uitgangen gemaakt zijn.
De vrouw maakt het naar omstandigheden goed.
 

18 november en 2 december 2012;
Zoekacties naar vermiste man uit Amsterdam.

Op verzoek van de politie in Amsterdam en is samenwerking met het LBVP uit Zoetermeer is de RHWW gevraagd te zoeken naar een vermiste 67-jarige man uit Amsterdam.
Op 18 november is gezocht met 25 reddingshonden en 22 vrijwilligers. Er is gezocht in de omgeving van Baarn waar een groot bosgebied is doorzocht. De vermiste is tijdens die zoekactie niet aangetroffen.

Een tweede zoekactie is geweest op 2 december omdat het zoekgebied nog niet helemaal was doorzocht tijdens de eerste zoekactie.
Bij de tweede zoekactie zijn 17 reddingshonden en 15 vrijwilligers ingezet.
Het zoekgebied is nu in het geheel doorzocht er is in dat gebied niets aangetroffen.

Op 22 maart 2013 is het lichaam van de vermiste man in Amsterdam aangetroffen.
De vindplaats was 300 meter buiten het doorzochte gebied in een groenstrook van een woonwijk.

De RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.
 


4 november 2012;
2e zoek actie naar vermiste man (57) in Culemborg.

Naar aanleiding van de zoekactie op 3 oktober is er door de RHWW een uitgebreide zoekactie uitgevoerd op zondag 4 november.
Deze zoekactie is in overleg met de politie en de familie uitgevoerd.
In totaal heeft de RHWW 22 reddingshonden en 24 vrijwilligers ingezet.
Het ruime zoekgebied betrof de uiterwaarden van de Lek, groenstroken en watergebieden in een groot gebied rondom de woning van de vermiste.
Helaas heeft deze inzet geen direct resultaat opgeleverd.
 


20 oktober 2012;
Nachtelijke zoekactie naar vermiste vrouw in Dodewaard.

Op verzoek van de politie Gelderland-Zuid is in de nacht van 20 oktober met spoed een inzetteam van de RHWW naar Dodewaard gereden. Ook de Mantrailgroep Nederland is hierbij ingezet.
Het betrof een verontrustende vermissing van een vrouw.
Nog voordat de honden konden worden ingezet is de vrouw gevonden nabij de plaats waar eerder al haar fiets was aangetroffen.
De RHWW had op dat moment 3 vrijwilligers en 3 reddingshonden ingezet.
 


3 oktober 2012;
Zoekactie naar vermiste man  (57) in Culemborg.

Op verzoek van de politie in Culemborg (Regio politie Gelderland-Zuid) is met spoed een kleinschalige inzet uitgevoerd.
Het betrof de vermissing van een man uit Culemborg die lopend op 30 september zijn huis had verlaten. Op verzoek van de politie is een bepaald gebied doorzocht, echter zonder resultaat. Het gebied betrof een bossage en groenstroken langs wegen en paden. Ook is nog een klein deel van de uiterwaarden doorzocht.
De RHWW heeft drie reddingshonden en 3 vrijwilligers ingezet bij de zoekactie.
 

7 en 8 september 2012;
Zoekactie naar vermiste man (51) uit Hijken

Op 7 en 8 september 2012 is er een zoekactie geweest door de RHWW in de omgeving van Hijken (Drenthe).
Ondanks deze zoekdagen met een grote groep reddingshonden en vrijwilligers van de RHWW is de vermiste man helaas niet gevonden.
Later (17/12/2012) is het lichaam door vogelspotters buiten het zoekgebied van 7 en 8 september gevonden.

KLIK HIER voor een bericht van RTV Drenthe.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


2 september 2012;
Zoekactie naar vermiste man uit Weert heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Aan het einde van de zondag training werd de RHWW benaderd om te gaan zoeken naar een sinds 28 augustus vermiste man (75) uit Weert.
Na overleg met de familie en het KLPD landelijk bureau vermiste personen is besloten direct af te reizen naar het zoekgebied in de omgeving van Ospel.
15 reddingshonden en evenzoveel vrijwilligers zijn daarop direct van de trainingslocatie De Gulden Bodem in Arnhem naar Ospel vertrokken.
Het zoekgebied betrof het Nationaal Park De Groote Peel, een uitgestrekt hoogveengebied met moeras.
Er is tot in de avond gezocht, echter zonder direct resultaat.
 

24 augustus 2012;
Zoekactie omgeving Bunnik.

Op verzoek van de familie heeft de RHWW gezocht naar een vermiste man.
Zijn auto was aangetroffen op een parkeerplaats van een landgoed in Bunnik. De RHWW heeft ook mantrackers ingezet en in totaal 4 reddingshonden, aangezien het een klein gebied betrof.
In totaal zijn 8 vrijwilligers bij deze inzet betrokken geweest. De man is daarbij niet gevonden.

Enige tijd later heeft de man zelf contact opgenomen met zijn familie. Hij zat op dat moment in België.
 

21 augustus 2012;
Spoedinzet naar vermiste man uit Tilburg.

Op verzoek van de Politie West Brabant heeft de RHWW even voor middernacht een verzoek ontvangen om met spoed te assisteren bij een verontrustende vermissingszaak.
Het betrof de vermissing van een man (36) uit Tilburg die nog diezelfde avond van 21/08/12 rond 22:00 uur als vermist was opgegeven.
Hierop heeft de RHWW direct de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties benaderd. De leden van de inzetgroep zijn hierop per SMS opgeroepen om op een bepaalde plaats nabij het zoekgebied te verzamelen.
In totaal zijn 7 reddingshonden en 3 mantrailhonden ingezet. In totaal waren in het zoekgebied 12 vrijwilligers betrokken.
De RHWW heeft 7 reddingshonden en 9 vrijwilligers ingezet.
Er werd gezocht in de omgeving van Ravenstein o.a. nabij de Maas.
Rond 02:00 uur in de nacht kwam het bericht dat de man zichzelf had gemeld, waarop de inzet kon worden afgebroken en men weer huiswaarts kon keren.
 

1 augustus 2012;
Zoekactie naar vermiste man uit Millingen, levert nog niets op.

Op verzoek van de Politie Gelderland-Zuid heeft een inzetgroep van de RHWW gezocht in de Ooijpolder bij Nijmegen. Er werd gezocht naar een sinds 30 juli vermiste man (51) uit Millingen.
Nadat overdag o.a. door een politie helikopter is gezocht is in de avond het gebied doorzocht door de RHWW die 12 reddingshonden en 16 vrijwilligers heeft ingezet.
Onder deze vrijwilligers was ook een Mantracker (sporendeskundige) aanwezig, een uitbreiding van de mogelijkheden binnen de RHWW.
Er werd niets aangetroffen in het doorzochte gebied. In de loop van de avond werd in overleg met de politie het zoeken gestaakt.
 

25 juli 2012;
Reddingshonden vinden lichaam vermiste man in bos bij Wijchen.

 

Overleg met politie na vinden lichaam vermiste man.
 
Op verzoek van de Politie Gelderland-Zuid is door de RHWW met spoed gezocht naar een sinds 24 juli 2012 vermiste man uit Nijmegen.

Er is door de inzetgroep van de RHWW met 14 reddingshonden en 16 vrijwilligers gezocht in een natuurgebied bestaande uit dicht bos en water.
Gedurende de dag was er al o.a. door familie en vrienden gezocht nadat de auto van de vermiste man was gevonden, echter zonder resultaat.
Tegen de avond ontving de RHWW het verzoek van de politie te assisteren met het zoeken.


Uitlezing van de GPS track (gelopen route) en controle op de laptop.
 
Nadat de leden van de inzetgroep van de RHWW ter plaatse waren zijn er 4 aparte zoekgroepen gemaakt met honden en vrijwilligers.
Hierop kon rond 20:30 uur daadwerkelijk met het zoeken worden begonnen.
Rond 21:45 uur kwam het bericht dat
één van de 4 groepen het lichaam van de vermiste man in een bosgebied had gevonden.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 

21 juni 2012 ;
Zoekactie naar vermiste duiker.

Op verzoek van een vriend van een vermiste duiker heeft de RHWW gezocht naar de sinds november 2011 vermiste man.
De RHWW heeft drie vrijwilligers en vier reddingshonden ingezet. Er is gezocht op het water van de Nieuwe Meer bij Amsterdam.

Drie reddingshonden hebben onafhankelijk van elkaar en nagenoeg dezelfde plaats verwezen. De duiker is bij deze zoekactie niet aangetroffen.
 

21 mei 2012;
Zoekactie naar vermiste man uit Amsterdam.

Op verzoek van Politie Amsterdam-Amstelland en in overleg met het lbvp van het KLPD heeft de RHWW gezocht naar een 66-jarige vermiste man in Amsterdam. De man was sinds 16 mei 2012 vermist.
Op verzoek is in Amsterdam gezocht in een parkachtige omgeving met omliggende groenstroken.
Er is in de avond gezocht tot middernacht, de man werd niet aangetroffen.
De RHWW heeft 7 reddingshonden en 7 vrijwilligers ingezet tijdens deze zoekactie
 

15 mei 2012;
Zoekactie naar vermiste man uit Castricum.
Het lichaam van de vermiste man is inmiddels aangetroffen.

De RHWW ontving op 15 mei het verzoek van de regiopolitie Noord-Holland-Noord om ondersteuning te bieden aan een zoekactie naar een sinds 14 mei vermiste man. De man (55) was als vermist opgegeven en het laatst gezien in Castricum. De zoekactie is in nauw overleg met het lbvp van het KLPD uit Zoetermeer opgestart.
Aangezien het om een recente vermissing ging, met kans op overleven, heeft de RHWW de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties gevraagd aan de zoekactie deel te nemen. Omstreeks 15:30 uur werden door de inzetleiding de alarmeringen naar de reddingshondengeleiders en de andere organisaties per sms verzonden.
Rond 19:00 uur werd de zoekactie in Castricum gestart.
In totaal hebben 38 reddingshonden en een 50-tal vrijwilligers deelgenomen aan de zoekactie die werd beëindigd in de nacht van 16 mei om 02:30 uur.
Ook hebben leden van de reddingsbrigade uit Castricum en de beheerder van het duingebied deelgenomen aan de zoekactie.
Deze grote inzet heeft nog geen resultaat opgeleverd.
Het doorzochte gebied betrof bos- en duingebied in een geaccidenteerd terrein. Het weer was regenachtig soms met hagel en er stond een flinke wind.
De RHWW heeft tijdens deze zoekactie naast de coördinatie ook 14 reddingshonden en 14 vrijwilligers ingezet.

Op 17 mei ontvingen wij het trieste bericht dat het lichaam van de vermiste man is gevonden.
Het lichaam is aangetroffen op een andere plaats en op geruime afstand waar met de reddingshonden is gezocht.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

 


18 maart 2012;
Zoekactie naar vermiste man in omgeving Tiendeveen.
 
Op verzoek en in samenwerking met de Regio Politie Drenthe heeft een inzetteam van de RHWW gezocht naar een sinds augustus 2011 vermiste man (49).
De RHWW heeft met 13 reddingshonden en 14 vrijwilligers gezocht in een bosgebied nabij Tiendeveen.

Tijdens deze zoekactie is de vermiste niet aangetroffen.
 

14 maart 2012;
Zoekactie op IJsselmeer naar vermiste opvarende van een werkvlet.

Op verzoek van het KLPD, Bureau Vermiste Personen Noordzee en in samenwerking met het Landelijk Bureau Vermiste Personen heeft een inzetteam van de RHWW vandaag gezocht op het IJsselmeer.
Gezocht werd naar een sinds 22 februari 2012 vermiste man (47) uit Zevenbergen. Samen met zijn broer raakten beide bemanningsleden vermist nadat hun schip was gezonken. Meerdere reddingsboten en een helikopter zochten naar de bemanning van de 12 meter lange werkvlet. Op 23 februari werd het lichaam van
één van de bemanningsleden aangetroffen.
De RHWW heeft 5 reddingshonden en 5 vrijwilligers ingezet die gebruik maakten van de nieuwe inzetboot. Ook was een sonaroperator van SIMNAV uit Alblasserdam bij deze zoekactie betrokken en een lokale schipper J v.d. Wiel (De Suzanna) die ook meerdere dagen actief heeft gezocht met zijn sonar. Er is gedurende de gehele dag gezocht van 10:00 uur tot 19:00 uur.
Op een bepaalde plaats hebben de reddingshonden vandaag verwezen, daarop is het SOAD uit URK gaan dreggen. Tijdens deze zoekactie is het slachtoffer niet gevonden.

Op 22 maart 2012 ontvingen wij het bericht dat ter hoogte van Workum het lichaam van het slachtoffer drijvende werd aangetroffen op het IJsselmeer. Het KLPD heeft het lichaam daarop geborgen.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met de verwerking van het verlies van beide broers.
 


4 maart 2012;
Zoekactie naar vermiste man in omgeving Lent.

Op verzoek van Politie Gelderland Zuid en in overleg met het KLPD, Landelijk Bureau Vermiste Personen is de RHWW met spoed ingezet bij deze vermissing. Het ging om een vermiste man waarvan de auto werd teruggevonden. Nadat de RHWW die zondag een lange training had afgesloten werd rond 18:30 uur de groep opgeroepen via de sms-alarmering.
Na deze oproep werden die avond 14 vrijwilligers en 10 reddingshonden van de RHWW ingezet voor deze zoekactie.
Er werd gezocht in de omgeving van Lent bij Nijmegen in de uiterwaarden zowel binnendijks als buitendijks. Ook betrof het zoekgebied akkers en net gezaagde bospercelen.
Er is doorgezocht tot aan het begin van de nacht, daarbij werd de vermiste man niet aangetroffen.
 


5 februari 2012;
Lichaam vermiste jongen aangetroffen in Luttelgeestervaart.

Op 5 februari kwam het bericht dat duikers van de Marine in de ochtend het lichaam hebben gevonden van de vermiste 10-jarige jongen.
Duikers zijn al meerdere dagen in de Luttelgeestervaart aan het zoeken geweest. Daarbij werd gebruik gemaakt van onderwatercamera’s en sonarapparatuur.
Sinds de vermissing van de jongen op 1 februari is er een grootschalige zoekactie georganiseerd. Vrijwel direct werden daarbij door de politie de reddingshonden betrokken die in de 1e nacht van de vermissing hebben gezocht. Daarbij zijn 23 honden en 38 vrijwilligers van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties actief geweest. Tijdens de vermissing zijn tientallen mensen ingezet van Politie, ME, Brandweer en Defensie. Ook zijn familieleden en andere burgers actief met zoeken bezig geweest.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, bekenden en bewoners van Luttelgeest alle sterkte toe met de verwerking van dit vreselijke verlies.
Aan een ieder die heeft meegewerkt aan deze vermissingszaak, onze complimenten voor jullie inzet.
 


1 februari 2012;
Nachtelijke zoekactie naar vermiste 10 jarige jongen uit Luttelgeest.

De RHWW is verzocht met spoed assistentie te verlenen bij de verontrustende vermissing van de jongen. Het verzoek werd gedaan door de politie Flevoland Noord en in samenwerking met het KLPD (Landelijk bureau vermiste personen).
De jongen werd aan het begin van de avond van 1 februari als vermist opgegeven nadat hij niet thuis was gekomen van een bezoek aan de grootouders, die dichtbij zijn huisadres wonen.
Vanwege de ernst van deze vermissing en in combinatie met de winterse omstandigheden werd direct de zoekactie opgeschaald en werden de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties tevens opgeroepen.
Omstreeks 22:40 werden de reddingshondenteams opgeroepen. Bijna gelijktijdig werd door het KLPD ook een Amber Alert geactiveerd met informatie. Omstreeks middernacht (2 februari) kwamen de eerste reddingshondenteams terplaatse.
De volgende groepen werkten aan deze zoekactie mee; RHWW, RHH, VRT, RHGD, RHN, OZH.
In totaal konden daardoor 23 reddingshonden en 38 vrijwilligers van deze organisaties worden ingezet. Daarnaast deden de politie, ME, Brandweer en dorpsbewoners mee aan deze zoektocht.
Er werd gezocht in het dorp, de directe omgeving en de waterpartijen die voor een deel met ijs waren bedekt. Gedurende de gehele nacht werd doorgezocht tot 05:30 uur. De omstandigheden waren door het gure weer en vrieskou zwaar, zowel voor de honden als voor de mensen.
De nachtelijke zoektocht heeft nog geen resultaat opgeleverd.
De volgende ochtend is bij daglicht doorgezocht door de politie met o.a. ME, een helikopter met warmte camera en duikers. Tot op heden is de vermiste jongen nog niet gevonden.
De RHWW heeft 10 reddingshonden en 12 vrijwilligers ingezet bij deze zoekactie.
 


29 januari 2012;
Door inzet van Samenwerkende Reddingshonden Organisaties wordt lichaam vermist vrouw in zeer korte tijd teruggevonden.

Op verzoek van het VRT en in overleg met het KLPD (lbvp) in Zoetermeer heeft de RHWW een zoekactie naar een vermiste vrouw (62) uit Gemert gecoördineerd.
Daarbij zijn de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ingezet.
In totaal zijn 57 reddingshonden en 70 vrijwilligers afkomstig uit het hele land ingezet. Ook deed een team (VRH) uit België mee.
De andere organisaties uit Nederland waren; VRT, RHWW, RHH, RHWZ, RWO, RHN, RHGD, OZH.
De vrouw was vermist sinds de avond van 24 januari, in die week is ook haar fiets teruggevonden. Daardoor kon een zoekgebied worden bepaald. Het te doorzoeken gebied betrof voornamelijk een groot bosgebied in de omgeving van De Mortel / Gemert.

Op 29 januari omstreeks 09:45 waren alle teams met de zoekactie gestart. Zij ontvingen allen een kaart met een deel van het totaal te doorzoeken gebied.
Al binnen een half uur kon één van de teams aan de inzetcoördinator van de zoekactie melden dat het lichaam van de vermiste vrouw was terug gevonden in hun deel van het te doorzoeken gebied.

De RHWW heeft de zoekactie gecoördineerd en zelf 17 reddingshonden en 22 vrijwilligers ingezet.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


19 januari 2012;
Lichaam vermiste vrouw uit Nieuwveen tijdens spoedinzet gevonden.

Op verzoek van de politie Haaglanden Midden is de RHWW ingezet bij de verontrustende vermissing van de vrouw (52).
In de nacht van 19 januari rond 04.50 werden de leden van de RHWW opgeroepen voor een spoed inzet in Nieuwveen.

De vrouw werd in de avond van 18 januari vermist nadat ze niet was teruggekomen van een hobbyclub. De zorglocatie waar zij verbleef heeft direct alarm geslagen nadat de vermissing duidelijk was.

De RHWW was met 7 reddingshonden en 9 vrijwilligers direct betrokken bij deze zoekactie. Er werd gezocht in een grootgebied met o.a. polders. Gedurende de dag zouden nog een 18-tal reddingshonden van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties bij deze zoekactie betrokken worden.
De politie heeft o.a. een tweetal ME pelotons en een helikopter ingezet.

Aan het eind van de ochtend kwam het bericht dat het lichaam van de vrouw was gevonden door leden van de ME nabij een waterzuivering. Op dat moment waren de groepen met de reddingshonden op andere plaatsen in de omgeving aan het zoeken.
De vrouw is mogelijk door het zeer slechte weer die avond de weg kwijtgeraakt en te water geraakt in een sloot.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, bekenden, bewoners en medewerkers van de zorglocatie alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

 


© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen